Tegenwoordig is het relatief makkelijk om zelf een webshop op te zetten. Er zijn veel verschillende grote opensource spelers op de markt die dit mogelijk maken zoals:

  • Magento
  • woocommerce
  • pretashop

U kunt ervoor kiezen om dit zelf te maken, maar omdat er bij de meeste platformen altijd nog php, html, en database ervaring nodig is. Zal de webshop wel netjes zijn maar niet compleet geautomatiseerd.

Hier wordt opencart veelal gebruikt, dit vanwege de goede ervaring en het is puur gemaakt als webshop niet als blog/ vlog platform. Het is geen webshop die in eigen beheer is gebouwd "het wiel hoeft geen 2 keer uitgevonden te worden." , maar veel extensies of modules zijn wel in eigen beheer.

Wat houd dit in?

Tegenwoordig is dropshipment een grote item in de webshops. Er is veel informatie over te vinden, maar er zijn maar weinig modules/ extensies hiervoor aanwezig. Dit is meestal ook haast niet mogelijk om alle leveranciers in één extensie te kunnen met alle juiste gegevens. Hiervoor is er een script gemaakt die het wel mogelijk maakt om met de juiste aanpassingen aan uw leveranciers wensen te voldoen. Zo levert de leverancier ook materiaal aan om in uw webshop te plaatsen zoals:

  • Compleet inventaris bestand
  • Voorraad status
  • Nieuwe producten lijst

Deze worden meestal geleverd in XML, CSV of json extensie. Het wordt dan mogelijk gemaakt om deze bestanden automatisch te downloaden via de leverancier en dan in uw webshop te laden. Dit wordt helemaal automatisch gemaak t dus in theorie zou u alleen de orders in de gaten moeten houden en klanten service te doen. De rest wordt allemaal gedaan op de achtergrond. ( onder voor behoud wat uw leverancier aanbied of toelaat).

U kunt er ook voor kiezen om uw webshop compleet op facebook te zetten dit is geen probleem, dit kan op 2 manieren:

  • u geeft éénmalig uw gegevens, de webpagina wordt voor u dan aangemaakt op uw facebook pagina en wanneer deze staat verandert u uw inlog gegevens ( Uw persoonlijke facebook wordt niet gezien alles gebeurt in de webshop zelf.)
  • of u kiest ervoor om de module zelf in te stellen

De webshop zal helemaal voor geconfigureerd zijn op het moment dat u de inlog gegevens krijgt. Er wordt voor betaal opties gezorgd en geregeld. Beveiliging zal zo optimaal mogelijk zijn. Email adressen voor uw pagina staan voorbereid met uw eigen wachtwoord wensen. Kleuren en achtergronden kunnen in uw wensen worden ingevuld. Enigste wat u dan hoeft te doen is klanten te werven.

Afbetaling

Het is mogelijk om de webshop op afbetaling te laten maken, de webshop zal op uw eigen naam staan en is ook uw eigendom. Zie hiervoor in het menu het tablad website op afbetaling